Sport

 Skandal u čuvenom klubu: Uprava plaćala hotel igračima dok su oni bili u drugom gradu na pripremama

Novi predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar Ante Rubeša otkrio je da je prošla Uprava netransparentno trošila novac, koji nisu ni imali, te doveli klub u tešku financijsku situaciju.

Rubeša je otkrio da su čelnici lažirali troškove za smještaj te da je klub platio smještaj u jednom zadarskom hotelu dok su igrači bili na pripremama u Poreču. I to još po tri puta višoj cijeni.

"Javili su nam se igrači koji u vrijeme kada su navedeni da su bili u hotelu uopće nisu bili u tom hotelu. Pokazao sam svima da je direktor potrošio pola miliona kuna (približno 130 hiljada KM, a dan prije sjednice su Branko Dukić, gradonačelnik HDZ-a i pročelnik za finansije, branili tog direktora koji je potrošio pola miliona kuna za 48 dana za 20 igrača.

Javili su nam se igrači koji su nam rekli da nisu ni prešli prag hotela, da ne znaju kako izgleda niti gdje je hotel ZaDar kojem je za 48 dana plaćao 505.000 kuna odnosno 10.000 kuna na dan.

Neki igrači uopće nisu bili ondje, a neki su bili jedan dan. Zelim zaštititi igrače koji su žrtve. Igrač Kevin Haris bio je od 3. septermbra do 9. septembra u Poreču. A isti igrač bio je od 27. avgusta do 14. septembra u hotelu ZaDar. U Poreču je za puni pansion plaćeno 749 kuna za hotel s pet zvjezdica, a u Zadru 1.875 kuna za hotel s četiri zvjezdice i to za polupansion", poručuje Rubeša.