Vijesti

Hadžibajrić podržao inicijativu poljoprivrednika sa Širokače

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić pozitivno je odgovorio na molbu deset poljoprivrednika iz ulice Hambina carina na Širokači, a to je kupovina freze za lakše obrađivanje zemljišta.

Poljoprivrednici su načelniku Hadžibajriću iskazali potrebu za kupovinom freze radi lakšeg održavanja zemlje i plastenika.

"Općina Stari Grad svojim redovnim programima na razne načine podržava svoje poljoprivrednike kupovinom i podjelom plastenika, sadnog materijala i pčelarske opreme. Mi ovdje itekako cijenimo ljude koji žele da rade i obrađuju zemlju. Stoga me izuzetno obradovala komšijska sloga ovih deset poljoprivrednika sa Širokače, koji žele pomagati jedni druge i sa zadovoljstvom smo im osigurali prijeko potrebnu frezu", kazao je načelnik Hadžibajrić.

Važnost posjedovanja ove freze potvrdio je i Hasan Bajraktarević, koji živi na broju 4 te ulice.

Freze stigle do poljoprivrednika

"Svih nas deset smo imali isti problem, odlučili smo se kao kolektiv obratiti našoj Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću, čak i da mi snosimo dio troškova, međutim to neće biti potrebno i mnogo hvala na tome - poručio je Hasan, koji ima oko tri i po duluma zemlje i plastenik, te sve što uzgoji isključivo koristi za porodične potrebe.

Svi korisnici freze su se okupili u Općini Stari Grad gdje su, zajedno sa općinskim načelnikom Hadžibajrićem, potpisali ugovor o zajedničkoj upotrebi ove poljoprivredne mašine", saopćeno je iz
Općine Stari Grad Sarajevo.