Sport

Svjetsko prvenstvo: Idealni tim osmine finala, MVP čudesni Portugalac

Svjetsko prvenstvo u nogometu u Kataru postaje sve napetije. Pred nama je četvrtfinale.

Reprezentacija Hrvatske će protiv Brazila u petak otvoriti idući krug takmičenja. Uoči četvrtfinalnih okršaja ugledna španska Marca objavila je najboljih 11 iz osmine finala.

Svjetsko prvenstvo: Dramatičan meč s Japanom

Na listi se potpuno zasluženo nalazi i jedan "Vatreni". Riječ je o junaku iz dramatične utakmice s Japanom. To je golman Dominik Livaković.

U formaciji 4-3-3 nalaze se Denzel Dumfries (Nizozemska) i Daley Blind (Nizozemska) na bokovima. Thiago Silva (Brazil) i Pepe (Portugal) su centralni bekovi.

Vezni red predvodi čudesni Marokanac Sofyan Amrabat. Tu su još Antoine Griezmann (Franucuska) i Jude Bellingham (Engleska).

U napadu su Lionel Messi (Argentina), Goncalo Ramos (Portugal) i Kylian Mbappe (Francuska).

Marca je za MVP-a (najbolji igrač) proglasila Goncala Ramosa.

Mladi Portugalac oduševio

Mladi Portugalac je sve oduševio kada je kao zamjena postigao hat-trick protiv Švicarske (6:1).

Postao je prvi igrač koji je to uspjelo u svom prvom nastupu od prve minute na SP-u još od Miroslava Klosea. Nijemac je do tog podviga došao 2002. godine.

Livakovića su posebno su nahvalili, prenosi HRT.

Ističu kako će cijela Španija zapamtiti golmana Maroka i njegove odbrane, kojje su izbacila "Furiju". No, Dominik je bio još bolji tokom izvođenja penala u meču protiv Japana.

"Golman Dinama iz Zagreba je odveo Hrvatsku u četvrtfinale. Livaković je preuzeo palicu od Subašića i zaustavio udarce Minamina, Mitome i Yoshide.

Već je ispisao historiju. Samo su Ricardo iz Portugala i Subašić uspjeli zaustaviti tri penala na raspucavanju", piše Marca.