Vijesti

Je li Vjekoslav Mandić u slučaju “Nadin” okrenuo leđa Sebiji Izetbegović

Iako Tužilaštvo Kantona Sarajevo ne vidi ništa problematično niti kriminalno u sljučaju odbijanja liječenja djevojčice Nadin Smajlović na KCUS-u, porodica ne odustaje.

Naime, porodica Smajlović je nastavila svoju borbu.

Kako su nam kazali Amina i Denis Smajlović oni su tražili da se u slučaj uključi Federalno tužilaštvo, te su čak održali nekoliko sastanaka s glavnim federalnim tužiocem.

Međutim, već na samom početku su im nade, da će ova instanca ispraviti raniju nepravdu, potonule.

Kako nam je rečeno, slučaj za razmatranje je dobila tužiteljica Anika Kešelj, aferama kompromitirana pravosudna radnica koja se povezivala sa bivšim predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom i njegovim pravosudno-korupcionim (!?) eskapadama.

Porodici je rečeno da je Kešelj izabrana putem famoznog CMS-a, odnosno automatskim sistemom.

Istovremeno, porodica je dobila pismo od Ombudskema za ljudska prava u kojem je sadržan zanimljiv odgovor ministarstva zdravstva FBiH Vjekoslava Mandića (HDZ).

Naime, Mandić u svom dopisu ombudsmenima piše kako su napravljene brojne greške i propusti u slučaju Nadin, te da mu nije jasno zašto se nije napisala otpusnica i odobrenje za liječenje vani.

Mandić čak predlaže da se izvrše izmjene određenih zakona kako do ovakvih slučajeva više ne bi dolazilo.

Upravo takva teza kontra je teze direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Zanimljivo je da je Mandić do sada slijepo podržavao sve akcije prof. Izetbegović kao i njene teze.

Mandić je, kao član HDZ, zdušno podržavao sve ideje i prijedloge koje su dolazile od direktorice iz stranke koalicionog partnera - SDA.

Postavlja se logično pitanje da li je Mandić u slučaju "Nadin" okrenuo leđa Sebiji Izetbegović!?

No, porodica Smajlović raduje se ovakvom pismu Mandića.

"Nama je drago da ministar konačno predlaže izmjene zakona. Naša borba je ustvari borba za sve roditelje i djecu koji mogu doći u istu poziciju kao i mi", kažu nam Smajlovići.