Region

Novinarka posramila Vučića kao niko: “Nemate put? Zovite predsjednika, riješit će sve za 3 minute”

"Dobro veče. Gde živite? Nemate fabriku? Nemate puta? Imate ko da aplaudira? Zovite predsjednika - sve će za tri minute biti riješeno k'o u Rudnoj glavi - tamo će Jumko doći novim asfaltom da uposli žene", poručila je Jelena Obućina u najavi "Pregleda dana" na Newsmax Adria aludirajući na konačnu odluku da se Aleksandar Vučić vakciniše.

- Niko ne pominje da je raskinuo ugovor sa 80 radnika, dobar dio poslao na odmor i da su mu otpisani milionski dugovi. A i što bi – fabrika stiže, glavni je rekao – samo što nije - rekla je Obućina i dodala:

- Dakle, vakcina na istoku, revakcina na jugu, na sjeveru kamen temeljac, na zapadu gondola, na Kosovu – srce. Predsjednik voli Srbiju više i bolje od drugih i zato aplauz čeka i uzduž i poprijeko. I dok Srbija pljeska – zavičaj mu se odužio. Počasni građanin dobio je ključeve grada.

Obućina je na kraju zaključila:

- Da umije da pjeva, pevao bi "Banja Luko i ta tvoja sela"… Ali Srbija ne pjeva predsjednikovu pjesmu, jer ovaj dan ne pripada konačno vakcinisanom – već autoru stihova "priča mala e pa šta, ne vjerujem ništa ja".