Sport

Pjanić otkrio prilično nevjerovatne detalje transfera u Bešiktaš

Miralem Pjanić dao je intervju za turski Bein Sports, objasnivši da je za interesovanje Bešiktaša saznao tek kad je uključio svoj mobitel i da se prelazak u Tursku odigrao prilično brzo i nenadano.

Kako je istaknuo, želja mu je bila da standarno igra i nije se mnogo dvoumio.

"Ja sam nogometaš koji uvijek želi biti na terenu i kad se Bešiktaš zainteresovao, nisam oklijevao. Uvijek sam želio posjetiti Tursku. To je zemlja koja me uvijek i iznova zanimala", rekao je Pjanić, otkrivši detalje prelaska u turski klub.

"Bio sam sa reprezentacijom, igrali smo protiv Francuske i bio nam je isključen telefon. Novinari su mi počeli postavljati pitanja, nakon čega sam rekao da imam ugovor s Barcelonom još tri godine", kazao je Pjanić, koji je tek kada je uključio mobitel shvatio šta se događa.

"Uzeo sam telefon i vidio toliko poruka. Ponekad se stvari događaju vrlo brzo. Bešiktaš se jako trudio i interes koji su pokazali bio je ključan. Prvo sam razgovarao sa Ibrahimom Šehićem, koji mi je ispričao sve detalje. Rekao mi je da je u Bešiktašu sve jako dobro i da ću biti vrlo sretan. Kad sam stigao, shvatio sam da sam donio pravu odluku", ispričao je Pjanić.

Inače, bh. nogometaš se trenutno oporavlja od povrede mišića zbog koje će propustiti okupljanje reprezentacije i najvažnija dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, gostovanja Kazahstanu i Ukrajini.