top zvijezda

Amerikanci napravili procjenu bogatstva Zdravka Čolića: On je ‘pun kao brod'…

fotografija supruge Zdravka Čolića

Zdravko Čolić je, prema pisanju američkog portala Celebritynetworth, jedan od "najbogatijih pjevača na Balkanu".

Prema podacima iz 2021. godine, njegovo bogatstvo se procjenjivalo na 25 miliona eura.

"Čola je balkanski Tom Jones. Izdao je 15 albuma i ima status jednog od najskupljih pjevača na Balkanu. Napunio je stadion Marakana, Ušće, a 2019. godine je postavio apsolutni rekord sa šest koncerata zaredom u beogradskoj Areni, gde ga je slušalo 110.000 ljudi“, pisalo je na Celebritynetworthu.

Rođeni Sarajlija Zdravko Čolić za sebe ipak kaže kako su mu "finansijе oduvijеk bile slaba strana", premda je po struci еkonomist.

Popularni pjevač kroz sva desetljeća iznimne popularnosti, koja još ne jenjava, svoja "privatna posla" i porodični život drži dalje od javnosti, a zaradu koju mu je donijela uspješna karijera nikad nije želio naglašavati.

Nova.rs piše kako Čola nosi sat od "samo“ 2.000 eura. U pitanju je sat brenda TAG Heuer Carrera sa čeličnim kućištem.

"Nе možе čovjеk promijеniti svoju ćud, kod mene je trošеnje uvijek bilo malo prеtjеrano i dan danas jе“, priznao je Zdravko Čolić jednom prilikom.

Čola s porodicom živi u luksuznoj vili na beogradskom Košutnjaku.

Hrvatski mediji su koncem prošle godine naveliko pisali kako će koncert Zdravka Čolića u Silvestarskoj noći na Stradunu Dubrovnik stajati 130.000 eura.

Navodilo se kao najveći to iznos dosad koji je Grad Dubrovnik platio jednom pjevaču za nastup u novogodišnjoj noći i najveći iznos koji je dosad isplaćen za takav koncert u Hrvatskoj.