balkanska zvijezda

Čola bio intiman sa pjevačicom koja je osvojila svijet, pa uslijedilo razočarenje

Rijetka fotografija zdravko čolić u crnom portret

Najveća balkanska zvijezda, Zdravko Čolić i dalje je omiljen među ženama, a njegovom šarmu nije mogla da odoli ni pjevačica slavne grupe ABBA, Anny-Frid Lyngstad.

Naime, davne 1973. u Luksemburgu, gde je nastupao na "Pjesmi Evrzovizije", i predstavio se pjesmom "Gori vatra", Zdravko Čolić imao je kratku romansu sa pjevačicom slavne grupe ABBA, Anifrid Lyngstad o čemu je i svojevremeno pričao.

"Fridu iz grupe ABBA sam upoznao na Pjesmi Evrovizije, gdje bih drugo. Poslije je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se ja nakon cijele te trodnevne idile osjetio upotrebljenim poput instant-supe. Skuvaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i svijeće i cvijeće, kockaste zavjesice i stolnjaci, pečena riba u foliji sa bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, ludačka strast, koja se desi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani", pričao je on svojevremeno.

Ipak, Čola je nedavno u jednom intervju otkrio da nije bilo baš tako.

"Ma, to su muške finte! Ne može žena iskoristiti muškarca, uvek on iskoristi nju", izjavio je nedavno, prenosi Blic.

Supruga mu profesorka georgrafije

Zdravko Čolić, inače, već decenijama uživa u sretnom braku sa suprugom Aleksandrom sa kojom ima dvije kćerke. Aleksandra je profesorka geografije. Ona je godinama velika podrška pjevaču, a njihova ljubavna priča je počela iznenada.

"Vjenčali smo se na Prvi maj potpuno spontano, svi su mislili da je skrivena kamera, jer smo pošli na uranak. Dugo smo bili u vezi, pa je to bilo ili dža ili bu. Poštovanje i prijateljstvo mora da postoji. Veze koje duže traju, za onog ko može da ih izgura, nisu nekad loše, u smislu zajedničkog života", rekao je jednom prilikom Zdravko, a Aleksandra je ranije za "Hello" otkrila kako je zavela tada najvećeg šmekera na estradi.

"Svaki muškarac voli da neko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno. Upoznali smo se davnih dana u Makarskoj, Aleksandra je studirala u Beogradu, nastavili smo da se viđamo, s vremenom smo počeli da se zabavljamo. Osvojila me je jednostavnošću i privrženošću. Posvetila mi se, misli o meni, brine, sekira se… Čovjek nekako prepozna osobu koju bi opet rado video, uhvati neku emociju koja bez riječi govori da joj je stalo do njega. To ne mogu da objasnim jer može pred tobom biti najljepša i najpametnija žena a da jedva čekaš da ode od nje. Viša sila određuje zašto su neki ljudi zajedno, a drugi nisu. Sandrina i moja aura su se prepoznale, to je vjerovatno bilo sasvim dovoljno za ulazak u neku novu dimenziju."