Vijesti

Muzur učestovao na Konferenciji o integrisanim istragama u predmetima korupcije

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur učestvuje na Konferenciji o integrisanim istragama u predmetima korupcije koja se u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država održava u Mostaru.

Načelnik Općine Ilidža prezentirao je sve ono na čemu je naša lokalna zajednica radila u proteklom periodu, čime je potvrđeno da je Općina lider kada je riječ o procesima u borbi protiv korupcije. Muzur je poručio kako će Općina Ilidža i dalje ostati strogo na kursu borbe protiv korupcije te ulagati nove napore kako bi svoj rad učinila što transparentniji za javnost.

Konferencija u Mostaru

Ovom prilikom općinski načelnik Muzur je iskazao zahvalnost Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo, šefu Ureda Erduanu Kafedžiću, kao i Eriku Larsonu, savjetniku Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS.

Upravo je Larson tokom posjeta kazao kako Općini Ilidža predstavlja istinski primjer i model za sve općine u Kantonu Sarajevo.

Muzur se zahvalio organizatorima Konferencije na prilici da prezentira sve ono na čemu je Općina Ilidža uradila u borbi protiv korupcije, ali i na šansi da pokaže da je Ilidža lider u ovim procesima.

Osim prezentiranog rada iz proteklog perioda, prvi čovjek Općine Ilidža predstavio je i izazove koji se nalaze pred lokalnom zajednicom u budućnosti, ali je i naglasio kako je izuzetno ponosan na dosadašnju saradnju koju je Općina Ilidža imala s Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS.

Muzur i Larson

Da dosadašnji rad Općine Ilidža na procesima u borbi protiv korupcije nije bio uzaludan, te da je kao takav prepoznat od strane nadležnih organizacija i institucija, možda najbolje govori i podatak da je Nermin Muzur bio jedini općinski načelnik koji je učestovao na Konferenciji o integrisanim istragama u predmetima korupcije, koja je u četvrtak počela u Mostaru, a završava se sutra.

Na kraju, općinski načelnik Muzur se još jednom zahvalio svima na podršci, uz poseban naglasak na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, te je apostrofirao kako je ponosan na saradnju s Erikom Larsonom, te je najavio kako se nada njenom nastavku u cilju što efikasnije borbe protiv korupcije.