Region

Beogradski detektiv: Javio mi se mladić koji poznaje Mateja, tvrdi da je to društvo sklono opkladama

Braca Zdravković, privatni detektiv u Srbiji koji iza sebe ima 30 godina policijskog i detektivskog staža, komentirajući slučaj nestalog Mateja Periša na svom YouTube kanalu "Čudne priče" otkrio je, između ostalog, zašto bi se Splićanina trebalo tražiti i uzvodno.

Prisjetio se slučaja nestanka jedne osobe na početku svoje karijere te razgovora s tadašnjim načelnikom. Tom prilikom i sam je naučio da nestale osobe treba tražiti i uzvodno jer, kako kaže, nikad se ne zna je li ga zakačio neki šlep koji ga tako može odvući sve do Beča.

"Jesi li, Braco, obavio sve", upitao ga je načelnik.

"Odgovorim mu onako pun sebe: 'Da, načelniče. Obavijestio sam sve stanice nizvodno da je ta osoba nestala.' On me pogleda čudno i kaže: 'A što je sa stanicama uzvodno i svim plovnim pritocima Dunava uzvodno i nizvodno?' Ja mu u čudu kažem: 'Načelniče, voda ide prema Crnome moru, a ne prema Beču'", prisjetio se Zdravković.

"Ako jednog dana budeš imao ambicije sjediti u ovoj fotelji, moraš naučiti da ponekad predmeti protiv svoje volje idu i uzvodno", odgovorio mu je načelnik, na što je Zdravković priznao da ga nije shvatio.

"Zato i nisi trenutno načelnik. Ali mlad si i možda shvatiš jednog dana. Upravo su nam javili za slučaj nestalog čovjeka iz Milanovaca koji je pronađen u Tisi. Kako to? Zakačio se za jedan od šlepova i uzvodno ga je isti šlep odnio do Tise, tamo je pronađen", kazao mu je načelnik.

Otkrio je i da ga je nedavno kontaktirao mladić koji zna Mateja i prijatelje s kojima se Matej druži.

Detektiv Zdravković

2On kaže da su ti dečki vrlo živahni i da nisu djevojčice kako se spominje, u smislu da su fini i dobri. Oni jesu dobri dečki, ali momci koji idu na provod u stranu zemlju su živahni dečki. Između ostaloga, navodi mi da su ovi momci bili skloni opkladama i u Splitu, da neko može učiniti nešto zbog nečega, u današnje vrijeme to se zove challenge. On može preskočiti toliko s mjesta, ovaj može skočiti s tog mosta…

Onda recimo neki ponoćni triatlon, u smislu trčanja nekoliko kilometara, plivanje pa onda izađe na određeno mjesto i napravi stotinjak sklekova. Možda je ovdje u pitanju bila triatlon oklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva izašao, otrčao kilometar i po do Savanove, skočio u Savu i plivao prema Gotiku, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego jednog mladića iz Splita koji mi je to poslao", ispričao je detektiv.

On pak nije sklon pretpostavci o samovoljnom skoku u Savu i plivanju, jer tvrdi da s tog mjesta u Savu niko ne može skočiti svojevoljno i preživjeti, ali dodaje da se nikad ne zna šta je u glavi jednog mladića pa se ništa ne može isključiti.

Istaknuo je da se nada da će Matej biti pronađen, posebno zbog roditelja, a za njih nema važnije stvari nego saznati istinu, kakva god ona bila.