Životni stil

Španski omlet: Fini doručak od jaja i krompira

Sastojci za 4 do 6 osoba:

  • 600 grama krompira
  • 6 jaja
  • 1 glavica luka
  • Ulje
  • so

Priprema:

  1. Operite i očistite krompre te ih narežite manje komadiće. Lagano ih posolite.
  2. U velikoj tavi te na dosta ulja pecite krompire oko desetak minuta dok ne omekšaju. Važno je da i dalje zadrže svoj oblik.
  3. Stavite krompire na stranu da se ohlade.
  4. Odstranite većinu ulja na tavi te prepržite nasjeckani luk. Ostavite ih sa strane da se ohlade.
  5. U velikoj zdjeli umutite jaja dok ne dobijete uravnoteženu smjesu. Posolite ih.
  6. U jaja dodajte ohlađeni luk i krompire te sve zajedno izlijte na tavu.
  7. Pecite na umjerenoj temperaturi oko sedam minuta. Špatulom nježno okrenite omlet i pecite još tri do pet minuta dok svi sastojci nisu do kraja termički obrađeni.
  8. Razrežite poput pizze i poslužite toplo.