Sport

“Idemo jako”. Džanan Musa najavio ključni duel protiv Francuske

Oglasio se Džanan Musa džanan musa portret

Najbolji bosanskohercegovački košarkaši danas imaju trening nakon sinoćnje senzacionalne pobjede nad evropskim prvakom Slovenijom (97:93).

Igrači selektora "Zmajeva" Adisa Bećiragića učešće na Eurobasketu nastavljaju već sutra, možda i odlučujućom utakmicom protiv Francuske, također Areni u njemačkom Kelnu (14.30 sati).

"Nakon utakmice protiv Slovenije mislim da nas očekuje jako teška utakmica protiv Francuske. Oni će, naravno, htjeti da se revanširaju nama za sve što se desilo u Sarajevu.

Znamo da će ući jako u utakmicu, ali i mi ćemo isto tako pokušati odgovoriti na sve zadatke koje selektor Adis Bećiragić postavi pred nas. Nadamo se pobjedi, naravno, idemo jako u svakoj utakmici", rekao je Džanan Musa, jedan od junaka pobjede nad Slovencima.

Podsjetimo, Francuze smo savladali prije desetak dana u Sarajevu, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što je bio posljednji meč za obje selekcije uoči Evropskog prvenstva.

I mi i Francuzi smo u prethodna tri kola Eurobasketa upisali po dvije pobjede, pa bi sutrašnji međusobni meč mogao odgovoriti na mnoga pitanja kad je riječ u borbi za prve četiri pozicije u grupi B koje vode u osminu finala.