Politika

Izabrano najuže rukovodstvo HDZ-a. Ko će biti Čovićev zamjenik, a ko potpredsjednici

HDZ Dragan Čović rukovodstvo HDZ-a

Nakon što je Sabor HDZ-a BiH jednoglasno potvrdio da Dragan Čović i naredne četiri godine ostaje predsjednik stranke, imenovano je rukovodstvo.

Kako se navodi, Borjana Krišto izabrana je danas za zamjenicu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, na period od četiri godine.

Dopredsjednici HDZ-a BiH naredne četiri godine će biti Darijana Filipović, Lidija Bradara, Anto Domić, Toni Kraljević i Davor Pranjić.

Novoizabrani članovi Predsjedništva su Darko Čondrić, Ivo Vincetić, Josip Jerković, Božo Antunović, Tea Ružić, Marinko Čavara i Zdenko Ćosić.

Izborni Sabor HDZ-a danas je okupio oko 57 ljudi.

Čović je, nakon što je izabran, podnio izvještaj o svom radu u kojem je kao prioritet naveo izgradnju BiH.

Obraćajući se na Saboru, novi stari predsjednik HDZ-a BiH zaključio je da se “moramo okrenuti budućnosti, rasterećeni prošlošću i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred”.

“Moramo graditi BiH po mjeri svih onih koji je vole i žele kao takvu. Koji vide smisao graditi svoju domovinu. Moramo biti dio modernog svijeta, rasterećeni okova prošlosti ali ponosni na vrijeme koje smo prošli u zadnjih tridesetak godina i Domovinskoga rata te braniti dostojanstvo naših branitelja. Trebamo se okrenuti budućnosti i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred sebe, ne prekosutra i, to je smisao ovog izvješća”, podvukao je Čović.