Quesadilla je meksičko jelo koje podrazumijeva jednu ili dvije tortilje punjene sirom i nadjevom po želji, tostiranom u tavi te narezanom na trokute.
Iako se može puniti svim mogućim vrstama mesa, povrća i začina , sir je obavezni sastojak koji se nikako ne smije preskočiti u quesadilli. Može se poslužiti kao doručak, ručak ili večera. Zapravo, kad god to poželite. Najbolje od svega? Uz gotove tortilje, ovo će jelo biti gotovo za manje od 10 minuta.
Sastojci:
2 tortilje
50 grama naribanog sira
2 kašike maslaca
začini i dodaci po želji
Priprema:
- Na tavi rastopite maslac, pa tostirate jednu tortilju.
- Tortilju prekrijte naribanim topivim sirom po želji.
- Preko sira možete dodati sitno nasjeckani luk i bijeli luk, začinsko bilje, komadiće paradajza i paprike.
- Prekrijte sir drugom tortiljom te je pažljivo okrenute sve zajedno.
- U tavu dodajte još maslaca pa termički obrađujte dok i druga strana ne postane hrskava.
- Narežite quesadillu na trokute i poslužite uz kiselo vrhnje ili umak po želji.