trikovi

Zagladite lanenu odjeću bez pegle: Pogledajte trik, nabori nestaju kao od šale

Lanena odjeća je postala dio naše svakodnevne garderobe, s obzirom na to da je prozračna i najpogodnija za vruće ljetne dane. Ipak, jedan od velikih nedostataka je to što se laneni materijal brzo gužva. Jedna korisnica na TikToku je otkrila kako ukloniti nabore s lanenih odjevnih predmeta bez korištenje pegle.

Korisnica je pokazala rozu lanenu košulju koju je uparila s kratkim hlačama.

"U slučaju da vas mama nije naučila. Lanenu odjeću možete lagano pošpricati vodom kako biste izravnali izgužvane dijelove", rekla je korisnica Rach.

Objasnila je da koristi bočicu s rapršivačem u koju stavlja vodu, a ponekad dodaje eterična ulja radi boljeg mirisa. Nakon prskanja vodom nabori su nestali i izgledalo je kao da je ispeglano.

@hey.im.rach Yes. I am super behind on laundry. That’s why I love linen clothes! I can pull them out of the huge pile of laundry, spray them down and look put together in no time! • #momsoftiktok #momsunder30 #sahm #ditl #cutemom #11 #momootd #ootd #linen #laundryhack #outfithacks #ootd #momootd #freepeople ♬ som original - ciel

"Mogu ih izvući iz ogromne hrpe rublja, poprskati i izgleda skladno u tren oka", objasnila je za lanenu odjeću. Ovaj trik može biti odličan i za vrijeme putovanja kad nemate pristup pegli. Pratitelji su u komentarima bili oduševljeni savjetom.

"Upravo si mi spasila ljeto", "Ovaj trik i ja koristim", "Pomiješajte vodu u bočici s omekšivačem", pisali su u komentarima.

Isto tako, jedna je žena podijelila savjet kako na brz i jednostavan način ukloniti nabore s posteljine. Ponovo je potrebna samo bočica s raspršivačem u koju se dodaje voda te omekšivač za rublje. Preporučljiv je omjer jedan čep omekšivača na tri čepa vode, a zatim je potrebno tu mješavinu poprskati po posteljini ili plahti.