DOBITAK NA LUTRIJI

Sa 16 godina osvojila je milione. Onda je uslijedio krah

Callie Rogers iz Velike Britanije bila je tinejdžerka kada je dobila na lutriji 2003. godine. Danas od novca nije ostalo ništa.

Finansijski krah bio je teška lekcija za sada majku petoro djece: "Lutrijske kompanije bi trebale postaviti starosnu granicu za igrače", naglašava ona. Vjeruje da bi za nju bilo bolje da dobije dobitke kasnije u životu.

Callie Rogers, koja je postala najmlađi britanski dobitnik lutrije 2003. godine sa samo 16 godina, uživala je u strmom usponu - praćenom strmim padom - u posljednjih 21 godinu.

Sa skoro 1,9 miliona funti (oko 2,2 miliona eura) na računu, njen život je na prvi pogled izgledao savršen: mogla je da priušti sebi kuću i auto, iako nije imala čak ni vozačku dozvolu, navodi Bild.

Također je potrošila oko 370.000 eura na odjeću i oko 21.000 evra na estetsku hirurgiju. Ali danas je švorc i osvrće se na teške godine.

Život joj se promijenio preko noći kada je od nepoznate tinejdžerke postala slavna ličnost.

Iznenadno bogatstvo i slava su je preplavili. Osjećala se izolirano jer nije znala kome može vjerovati.

„Voljela bih da sam bila malo stariji kada sam pobijedila“, kaže sada 37-godišnjakinja. Prijatelji koji su joj se dodvorili nakon što je pobijedila napustili su je kada je ponestalo novca. Kako bi se izborila sa svojom usamljenošću i prekinutim vezama, nekoliko puta je pokušala samoubistvo.

Ali Rogers je morala da se nosi sa teškim neuspjesima ne samo emocionalno, već i fizički. 2018. godine su je dvije žene brutalno pretukle tokom zabave i zadobila je trajno oštećenje oka. Tri godine kasnije izgubila je dozvolu nakon vožnje pod dejstvom kokaina.