poruka sa bobovca

Čavara: Svi smo kreatori stanja u BiH, moramo graditi mir

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara nazočio je Molitvenom danu za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije, koje je održano 23. put, kao i 21. hodočašću na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih i redarstvenih snaga BiH, priopćeno je iz PSBiH.

Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

Tokom misnog slavlja nadbiskup Vukšić podsjetio je kako je ovogodišnji pohod, koji se redovito događa vezano za dan smrti kraljice Katarine koja je umrla 25. oktobra, za razliku od svih dosadašnjih, poseban po tomu što se zbiva u godini u kojoj se obilježava 600. godišnjica njezina rođenja.

Mons. Vukšić istaknuo je kako je izgradnja pravednoga društva i njegov napredak zadaća i odgovornost svih ljudi, te kako katolici u skladu s crkvenim naukom i pravednim zakonima, odgovorno žele sudjelovati u izgradnji domovine i davati svoj doprinos njezinu razvitku, poštivati svakoga njezina čovjeka i sve narode, njihovo dostojanstvo, ljudska i vjerska prava, pojedinačna i kolektivna. Dodao je kako je današnji dan potvrda nazočnih da će i ubuduće davati svoj doprinos da se poštuju prava i dostojanstvo svakog čovjeka i naroda.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara kazao je kako ga raduje što je danas ponovno u mjestu gdje su nekada živjeli kraljevi i posljednja kraljica Katarina Kosača Kotromanić.

„Današnje hodočašće sa pripadnicima Oružanih snaga BIH, Granične policije, Sudske policije, kao i pripadnicima drugih jedinica jasno pokazuje kako želimo graditi mir i dijalog. Svi smo kreatori stanja u BiH i nemamo drugu stvarnost, stoga moramo znati da ne možemo graditi apsolutno ništa ako ne gradimo mir i blagostanje. Svi oni koji misle da će učiniti BiH samo svojom ili neki određeni teritorij svojim moraju biti svjesni da je to iluzija, to je nemoguće. Moramo prihvatiti da živimo zajedno i da trebamo graditi normalan život u kojem će nam svima biti lijepo i ugodno“, kazao je zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara.