Akcija SIPA-e u USK zbog izbornih prevara. Pretresen i stan Asima Kambera

159
Lokacija 3 - A. K. (Foto i video Sanainfo)

Na području Unsko-sanskog kantona u toku su pretresi zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 154. Kaznenog zakona BiH – Izborna prevara, kazao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski zvaničnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija koje koriste troje osumnjičenih.

U toku je i pretres stana Asima Kambera, federalnog zastupnika SDA u Sanskom Mostu, koji se trenutno nalazi u Sarajevu i koji bi trebao krenuti prema Krajini po pozivu SIPA-e.

U vezu s ovim slučajem se dovodi i Fazir Vukalić.

Prilikom pretresa izvršeno je izuzimanje određenih dokaza i dokumentacije.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih organa, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Nakon što budu privedeni postupajućem tužiocu, tužilac će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Lokacija 2 – M.H. (Foto i Video: sanainfo)
Prva lokacija – Kuća F.V. (Foto i Video: sanainfo)