u palači Quirinale

Ambasadorica BiH u Republici Italiji Amira Arifović-Harms predala akreditive predsjedniku Italije

Tokom razgovora, ambasadorica Arifović-Harms i predsjednik Mattarella su potvrdili veoma dobre i prijateljske odnose dviju država

Novoimenovana ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Amira Arifović-Harms predala je akreditive predsjedniku Republike Italije Sergiu Mattarelli.

Svečana ceremonija održana je u palači Quirinale. Tokom razgovora, ambasadorica Arifović-Harms i predsjednik Mattarella su potvrdili veoma dobre i prijateljske odnose dviju država.

Ambasadorica je istaknula da će Ambasada BiH u Rimu, a i ona osobno, nastaviti blisku suradnju s Republikom Italijom, u svim oblastima od značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Naglasila je značaj pojačanog angažmana Italije u BiH, te je zahvalila na podršci usmjerenoj ka daljnjem napretku Bosne i Hercegovine na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Istaknula je i da će, tokom mandata, posebne napore usmjeriti ka daljnjem jačanju političke i ekonomske suradnje dviju država, kao i suradnje u oblasti sigurnosti i kulture.

Predsjednik Mattarella je zaželio ambasadorici Arifović-Harms dobrodošlicu i uspješan mandat, te je istaknuo punu opredijeljenost i spremnost Republike Italije za daljnje pružanje podrške Bosni Hercegovini u njenim reformskim procesima, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.