Vijesti

Bh. planine apsolutni hit u Hrvatskoj: Susjedi pohrlili na Jahorinu i Vlašić

Zanimanje za skijanje ove szone je veliko, no nove covid mjere koje uvode razne evropske zemlje “stežu” i agencije, ali i one željne planinskih vrhova. Naši susjedi iz Hrvatske tako su ove godine tradicionalne destinacije poput Italije i Austrije zamijenili lokacijama u Bosni i Hercegovini te Sloveniji.

Iz hrvatski turističkih agencija poručuju kako su destinacije u BiH sve popularnije, piše Slobodna Dalmacija.

“Mogu reći i da naši ljudi u zadnje vrijeme sve više hrle na Jahorinu i Vlašić. Tamo su popustljivije pandemijske mjere, pa im je lakše skoknut preko granice tamo”, kaže Alojz Pavlović iz agencije Azur Tours.

Slične informacije potvrdila je i Andreja Milas iz agencije Mondo travel. Entuzijazam je kod skijaša itekako prisutan, no račune su im pomrsile nepredvidive mjere. Zbog takve politike sve se više, kaže nam, traže bliže destinacije.

U jesen je interes bio dobar, ali zadnjih mjesec dana od kada su neke zemlje uvele puno strože epidemiološke mjere interes je pao za odlazak u Italiju i Austriju, sada se traži većinom Slovenija i Bosna i Hercegovina, kaže ona.

Nakon godine dana pauze Hrvati opet idu na skijanje, s olakšanjem nam kaže Ana Magdić, voditeljica prodaje u agenciji “Palma travel”. Doduše, napominje da se brojke još uvijek ne mogu uporediti s 2019. godinom.

Popusta ove godine, nakon kobne 2020. godine, nema. Cijene su i više nego prije dvije godine.

“Veliki “boom” dogodio se sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom jer su to države koje imaju malo lakše mjere i dopuštaju ulaz u zemlju uz test”, kaže Magdić i pojašnjava kako ovakva putovanja najviše bukiraju obitelji s djecom, ali i da je sve više parova koji žele uživati na snježnim padinama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare