Vijesti

Bh. reditelj žestoko se obrušio na Asima Kurjaka. Traži da se izvini Sebiji Izetbegović

Brojne su reakcije nakon što je akademik prof. dr. Asim Kurjak potvrdio da je bio mentor pri izradi doktorske disertacije prof. dr Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu, te da treba odvojiti dešavanja u Zagrebu, od onih u Sarajevu jer ga za Sarajevo niko nije pitao.

-Ja prihvaćam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu, Kazao je Kurjak dan ranije.

Bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić, oglasio se nakon ove izjave Kurjaka i poručio da je akademik odavno izgubio moralni kredibilitet, piše Oslobođenje.

– Ovo je samo još jedan u nizu koji traži i javno izvinjenje dr. Izetbegović. Neko se ne mora voliti niti podržavati, ali se ne smije i ne može diskreditirati lažima ili “maglovitim sjećanjem”. Sramno – napisao je Mustafić na Twitteru.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare