Politika

BH Telecom donira milion KM za nabavku vakcina protiv koronavirusa

Na današnjoj hitnoj sjednici, Uprava BH Telecoma je donijela odluku i uputila inicijativu prema Nadzornom odboru kompanije da se, zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, iz ostvarene dobiti BH Telecoma izdvoji iznos od jednog miliona KM i usmjeri za nabavku vakcina protiv koronavirusa, saopćeno je iz BH Telecoma.

„U trenucima pogoršane epidemiološke situacije kojoj svjedočimo, vakcine su trenutno od iznimne važnosti kako bismo se uspješno izborili sa pandemijom koronavirusa. Uprava BH Telecoma je danas jednoglasno donijela odluku da se milion KM donira za nabavku vakcina i ovu inicijativu smo uputili prema Nadzornom odboru. Dalje aktivnosti oko realizacije ove donacije će se koordinirati sa Nadzornim odborom, Skupštinom Društva i predstavnicima Vlade FBiH. Smatramo da je neophodno da se svi maksimalno angažujemo kako bismo pomogli građanima u Bosni i Hercegovini i zajedno lakše prevazišli trenutnu situaciju“, izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

Ulaskom u drugu godinu borbe protiv koronavirusa, Bosna i Hercegovina bilježi povećan broj zaraženih, a kako ističu u stručnim zdravstvenim krugovima, vakcinacija je jedini način na koji se pandemija može zaustaviti.

BH Telecom u saopćenju za javnost podsjeća da je prošle godine, u prvim danima pandemije koronavirusa, hitno reagovao i donirao milion KM kantonalnim i općim bolnicama za nabavku potrebne medicinske opreme. Također je za skoro 5.000 učenika širom BiH omogućio besplatan pristup internetu i obezbjedio računarsku opremu, a sve svoje tehnološke kapacitete stavio na raspolaganje obrazovnim institucijama i poslovnim subjektima.