Film

Bivši zaposlenik Vuka s Wall Streeta tvrdi da je jedna od najjačih scena iz filma laž

najjačih scena leonardo dicaprio drći mikrofon scena iz filma vuk sa wall streeta

Bivši zaposlenik Stratton Oakmonta, firme koju je osnovao "Vuk s Wall Streeta", Jordan Belfort, otkrio je da je jedna od najjačih scena iz popularnog filma laž. Odnosno, tvrdi da se ona nikada nije dogodila.

Dwayne Jackson je gledao film Vuk s Wall Streeta i tvrdi da je film vrlo dobro prikazao kako je izgledala atmosfera u Strattonu dok je on tamo radio. Samo naglašava kako je jedna od najjačih scena iz filma zapravo izmišljena.

Riječ je o sceni kada se Leonardi DiCaprio, odnosno Jordan Belfort, udara šakom u prsa i pjevuši melodiju pred cijelom firmom. Nakon toga, njegov ritual prihvataju svi i nastaje sveopći haos i ludilo.

"To je ta filmska magija. Taj dio kada mrmlja melodiju i udara se u prsa, to se nikada nije dogodilo. Nikada za vrijeme rada tamo nisam vidio ništa slično tome", rekao je Jackson. On je potvrdio da je cijela priča oko golemih zarada i novca na svakom koraku itekako istinita. Kaže da je Jonah Hill fantastično odradio ulogu Donnieja Azoffa.

Jackson je danas stand up komičar i glumac, ali prije nego što se bacio u showbiz vode, radio je kao broker i to baš u Belfortovu Stratton Oakmontu. Tada mu je bilo dvadesetak godina i proveo je u Stratton Oakmontu više od dvije godine. Napustio je firmu netom prije nego što je propala.