muzička legenda

Bruce Springsteen otkazuje nastupe zbog zdravstvenih problema. Žali se na “pakleno vrijeme”

Bruce Springsteen pjeva na bini i drži gitaru u rukama

Bruce Springsteen je otkazao niz nastupa zbog "vokalnih problema", nekoliko dana nakon nastupa po, kako je opisao, "paklenom" vremenu u engleskom Sunderlandu.

Američka zvijezda (74) odgodila je nastupe u francuskom Marseilleu, češkom Pragu i italijanskom Milanu tokom sljedeće dvije sedmice. Njegova evropska turneja trebala bi se nastaviti u španskom Madridu 12. juna.

U objavi na Instagramu rekao je da se "udobno oporavlja" i da se on i E Street Band "raduju nastavku svoje iznimno uspješne evropske stadionske turneje".

Uz "daljnje ispitivanje" i "konsultacije", također se navodi u izjavi, ljekari su utvrdili da Bruce "ne bi trebao nastupati sljedećih deset dana".

Springsteen je u srijedu nastupio na Sunderlandovom stadionu of Light, gdje je priznao da je vrijeme bilo posebno vlažno.

Springsteen je publiku počastio i svojom pjesmom "Thunder Road", nakon što mu je Sir Paul McCartney uručio stipendiju Akademije Ivors.

Novi datumi njegovih odgođenih nastupa bit će objavljeni uskoro, prema njegovom Instagram nalogu, a svatko ko traži povrat novca "moći će ga dobiti na izvornom mjestu kupovine".

Promijenio je Springsteen datume i u augustu prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što se razbolio i otkazao planirane koncerte u ožujku 2023. zbog drugih problema.

Na prvoj velikoj turneji u šest godina održao je glavni nastup u londonskom Hyde Parku u srpnju 2023.