Sastojci:
120 g brašna
100 g mekanog maslaca
100 g šećera
2 jajeta
2 kašike mlijeka
1 kašičica praška za pecivo
120 g lješnika
Priprema:
Grubo usitnite lješnike i stavite ih na stranu. U zdjeli izradite maslac sa šećerom, dodajte jaja, 3/4 usitnjenih lješnika, prašak za pecivo, brašno i mlijeko te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte smjesu u maslacem premazani kalup, pospite odozgo preostalim lješnicima i pecite 15 minuta na kombiniranom programu (ili 17 minuta na najvećoj snazi).
Povezani postovi:
Musaka sa pečenim paprikama
Bez mlijeka i kvasca: Napravite mekana slatka peciva koja se tope. Tajna je u jednom sastojku
Isproban (i jeftin) recept: Brzi uštipci s jogurtom, gotovi za 20 minuta
Recept za sočnu zapečenu carbonaru
Omiljeni turski specijalitet nalik pizzi: Pide s mljevenim mesom i sirom
Kolač za početnike: Torta od sira koja se ne peče
Čokoladni kolač koji se sprema za 5 minuta! Uz to se ne peče
U ovoj zdravoj pizzi možete uživati bez grižnje savjesti
Praznik za nepce: Najmekša lisnata pogača