Životni stil

Brzi ručak: Najlakši recept za finu tjesteninu s kozicama

Dobra organiziranost u kuhinji krucijalna je za brzu pripremu ručka ili večere. U tome će vam pomoći i namirnice koje se ne moraju dugo termički obrađivati. Ali i pokoji trik kao što je to slučaj s ovim receptom za tjesteninu s kozicama.

Kupite li očišćene kozice, trebat će vam svega par minuta da ih termički obradite do kraja. Umjesto da svježi paradajz satima kuhate na šporetu ne biste li dobili slastan umak, ponekad se isplati kupiti već gotov proizvod iz tegle. I samo ga zagrijati zajedno s drugim sastojcima.

Ako želite brže skuhati tjesteninu, zagrijte vodu u kuhalu vode, prelijte je u lonac stavljen na upaljen šporet. I tako ubrzajte postupak kuhanja. Za ovaj recept možete upotrijebiti bilo koju tjesteninu, mi vam predlažemo špagete ili široke rezance.

Sastojci za tjesteninu s kozicama:

400 g kozica

400 g gotovog umaka od paradajza

300 g sušene tjestenine

50 g maslaca

sol i biber po želji

svježi peršun za posluživanje

Priprema tjestenine s kozicama:

Zagrijte vodu za tjesteninu, posolite je i skuhajte je prema uputama s pakiranja. Sačuvajte jednu šoljicu vode od kuhanja za umak.

Na tavi zagrijte maslac, pa na njemu prepirjajte kozice jednu do dvije minute.

Ulijte umak od paradajza s malo vode od kuhanja tjestenine i zagrijte sve zajedno s kozicama. 

Posolite i pobiberite, umiješajte kuhanu tjesteninu. Dobro sve zajedno pomiješajte.

Poslužite tjesteninu odmah s nešto svježeg peršuna. Po želji možete naribati i nešto parmezana. Prijatno!