MARVELOVA AKCIJA

Chris Hemsworth optužio sebe za neuspjeh posljednjeg filma o Thoru

Chris Hemsworth je u najnovijem intervjuu za Vanity Fair izjavio da fanovi Marvelovog filmskog svemira zaslužuju još jedan film o Thoru nakon neuspjeha filma Thor: Love and Thunder. Iako je film zaradio čak 750 miliona dolara širom svijeta, reakcije kritičara bile su podijeljene, a Marvelovi obožavatelji nisu ga prestali kritizirati zbog lošeg humora i specijalnih efekata.

Ipak, Hemsworth vjeruje da je njegova izvedba razlog zbog kojeg su fanovi toliko kritizirali četvrti film o Thoru.

"Zapeo sam u improvizaciji i blesavosti te sam postao parodija samog sebe", izjavio je glumac. "Nije dobro ispalo."

Nije zadovoljan likom Thora

Iako je Hemsworth zahvalan na prilikama koje mu je pružila uloga Thora, često je bio frustriran likom kojeg je glumio. Uspoređivao je Thora s ostalim članovima Osvetnika koji su, po njegovom mišljenju, imali zanimljivije priče.

"Ponekad sam se osjećao kao zaštitar cijelog tima", objasnio je glumac. "Pročitao bih tuđe dijaloge i pomislio: 'Oni imaju puno zanimljivije stvari. Puno se više zabavljaju. Šta radi moj lik?'"

"Kod mene je bilo bitno samo da imam na sebi periku, mišiće, kostim i osvjetljenje. Da, dio sam nečeg velikog, ali imam osjećaj kao da me lako zamijeniti", dodao je, prenosi Variety.

Saradnja s renomiranim rediteljima

Zahvaljujući ulozi Thora, Hemsworth je zacementirao status holivudske akcijske zvijezde. No glumac je tokom intervjua izjavio da bi volio sarađivati s rediteljima poput Christophera Nolana, Kathryn Bigelow, Grete Gerwig, Martina Scorsesea i Stevena Spielberga jer želi glumiti u dramama.

Trenutno u planu ima dva projekta s Darrenom Aronofskim - jednu crnu komediju i jedan naučnofantastični film. Hemsworth će se također pojaviti u drugoj sezoni dokumentarne serije Limitless, koju su kreirali Aronofsky i Ari Handel.

Hemswortha ćemo uskoro gledati i u filmu Furiosa, u kojem igra jednog od glavnih negativaca. Glumac je rekao da mu je to trenutno jedna od najdražih uloga, otkako se 2013. godine pojavio u filmu Rush reditelja Rona Howarda.