JEDVA PREŽIVIO

Jeremy Renner se oporavio od povrede. Slavio na vjenčanju kolege iz Osvetnika

Chris Hemsworth, 40, i Robert Downey Jr., 59, uzbuđeni su zbog procesa ozdravljenja Jeremyja Rennera, 53. U intervjuu za "Vanity Fair" hvalili su snagu svog kolege iz "Osvetnika" da ponovno prisustvuje vjenčanju Chrisa Evansa (42) samo devet mjeseci nakon teške nesreće s čistačem snijega početkom prošle godine.

"Ako postoji jedna kvaliteta oko koje se svi možemo složiti, to je otpornost. Vidjeti Rennera kako to utjelovljuje doslovno i u kontekstu portugalsko-američkog vjenčanja bilo je neodoljivo", objasnio je Downey Jr. "Potpuno oporavljen i spreman za slavlje. Dakle, da - čudo se dogodilo", nastavio je.

Hemsworth je također bio oduševljen Rennerovim borbenim duhom i radošću života na svadbenom prijemu. "Bio je to nevjerojatan osjećaj zahvalnosti od njega samo što je živ", prisjetio se.

O nesreći obaviješteni putem fotografije

U intervjuu su Hemsworth i Downey također otkrili da su za Rennerovu nesreću saznali u grupnom razgovoru. "Svima nam je poslao sliku iz bolnice i rekao: 'Sve je u redu, ljudi.' A onda se neko vrijeme nisam čuo s njim jer je bio usred izlječenja", objasnio je Hemsworth.

Jeremy Renner pao je pod svoju ralicu za snijeg na Novu godinu 2023. i prevrnuo ga je uređaj težak gotovo 6500 kilograma. Slomio je preko 30 kostiju i jedva preživio nesreću. Uslijedilo je nekoliko mjeseci intenzivne rehabilitacije tokom koje je Renner, između ostalog, morao ponovno učiti hodati. U aprilu 2023. ponovno se pojavio na crvenom tepihu prvi put sa štapom. Napokon se ponovno pojavio pred kamerama prošlog februara za reklamu.