OPORAVIO SE

Jeremy Renner se vratio glumi nakon teške nesreće: ‘Previše su me forsirali, znao sam zaspati na setu’

Jeremy Renner se u intervjuu za L. A. Times prisjetio svog iskustva sa seta serije Mayor of Kingstown, na kojoj je radio nakon svoje prošlogodišnje nesreće.

Naime, u januaru 2023. godine Rennera je pregazila ralica teška oko 6500 kilograma kada je pomagao svom nećaku koji je zapeo u snijegu. Glumac je slomio 38 kostiju i dobio tešku povredu prsnog koša.

Renner glumi u Paramountovoj hit-seriji Mayor of Kingstown, u kojoj je utjelovio Mikea McLuskyja, moćnika iz fiktivnog grada Kingstowna u Michiganu, u kojem uspijeva samo zatvorska industrija. Serija se bavi temama sistemskog rasizma, korupcije i nejednakosti te daje snažan uvid u njegove pokušaje da uvede zakon i red u grad u kojem ništa od toga ne postoji.

Snimanje nove sezone bilo je iscrpljujuće

Zvijezda Marvelovog filmskog svemira vratila se na set u januaru ove godine, kada je počelo snimanje treće sezone Paramountove serije. Iako se uglavnom oporavio nakon povrede, snimanje je za Rennera bilo toliko iscrpljujuće da je u nekim trenucima znao zaspati na setu.

"Rekli bi mi: 'Akcija!' i samo bih zaspao. Shvatili smo da su me previše forsirali, da sam radio previše sati i previše dana za redom", prisjetio se glumac. "Spreman sam učiniti sve, ali ono što sam sposoban učiniti skroz je druga stvar."

Glumac je rekao da su mu producenti izašli u susret i promijenili raspored snimanja. No, nije se mogao vraćati kući u Kaliforniju jer su mu putovanja postala iscrpljujuća.

"Ponašaju se prema meni kao prema dječjem glumcu", našalio se Renner. "Gradonačelnik Kingstowna sada je poput četrnaestogodišnjaka."

Treća sezona serije Mayor of Kingstown bit će dostupna od 6. juna na streaming servisu SkyShowtime.