marvelova zvijezda

Jeremy Renner pronašao je utjehu u filmovima strave. Jedan mu se naročito svidio

Glumac Jeremy Renner nije mogao suspregnuti suze dok je prvi put u intervjuu govorio o nesreći u kojoj je zadobio teške tjelesne povrede

Jeremy Renner, zvijezda Marvelovog filmskog svemira i serije Mayor of Kingstown, ove sedmice pojavio se u podcastu Happy Sad Confused, gdje je pričao o oporavku od strašne nesreće koja mu je skoro okončala život.

Prošlo je više od godinu otkako je Rennera pregazila mašina teška oko 6,5 tona. Glumac je zadobio teške ozlijede koje su uključivale 38 slomljenih kostiju i probijeno plućno krilo.

Renner je nakon nesreće završio na odjelu za intenzivnu medicinu, gdje je proveo sedmice. Kako piše MovieWeb, u bolnici je najveću utjehu pronašao u hororima.

"Gledao sam horore. Čak sam i na odjelu za intenzivnu medicinu imao mali projekt, a pošto su na tom odjelu svi jaukali, odlučio sam puštati horore. Bio sam malo lud, ali pronašao sam utjehu u gledanju tih horora", izjavila je Marvelova zvijezda.

Glumac je također otkrio da je veliki obožavatelj filma Barbarian iz 2022. godine, koji je režirao i napisao Zach Cregger. Glavne uloge u filmu igraju Georgina Campbell, Bill Skarsgård i Justin Long.

Priča prati mladu ženu Tess, koja nakon prekida s dečkom dolazi u Detroit zbog razgovora za posao. Tess je unajmila kuću u jednoj zapuštenoj četvrti, ali kada je došla na lokaciju, otkrila je da je istu kuću unajmio muškarac imena Keith. Iako je u početku skeptična oko Keitha, Tess ubrzo otkriva da kuća skriva puno gore stvari.

"Volim taj film. To je tako dobar film, zar ne? Pogledao sam ga puno puta. Obožavam ga, čini me tako sretnim. Gledao sam ga u oba odjela intenzivne medicine u kojima sam bio", rekao je Renner o Barbarianu.