Pristupačna cijena

Citroen najavio premijeru novog električnog modela e-C3

Francuski proizvođač potvrdio je termin premijere novog električnog modela e-C3

Inače, ranije se spekulisalo da će se Citroen e-C3 proizvoditi u Kragujevcu, u pogonima Fiata, odnosno krovne kompanije Stellantis, ali zvanične potvrde o tome još nema

Francuski proizvođač potvrdio je termin premijere novog električnog modela e-C3.

Citroen e-C3 biće novi osnovni model u električnoj ponudi francuskog brenda. Premijera je zakazana za utorak, 17. oktobar, a iz kompanije već potvrđuju da će se na evropskim putevima automobil pojaviti početkom sljedeće godine sa početnom cijenom manjom od 25.000 evra.

Potvrđeno je da će produkcijski model imati dodirnih tačaka sa Oli konceptom iz 2022. Pojedini francuski mediji pominju ponudu elektromotora snage 82 ili 109 KS, u zavisnosti od izvora. Baterija će imati kapacitet između 40 i 50 kWh, što bi značilo najmanje 300 km dometa.

Ovo pozicionira e-C3 ispod trenutnih domaćih "rođaka" kao što su e-208 i e-Corsa.

L'Argus najavljuje i odličnu ponudu u Francuskoj, gdje će se nuditi uz mjesečni zakup od samo 100 evra, znatno manje od e-208, koji se sada nudi za 145 evra mjesečno.

Inače, ranije se spekulisalo da će se Citroen e-C3 proizvoditi u Kragujevcu, u pogonima Fiata, odnosno krovne kompanije Stellantis, ali zvanične potvrde o tome još nema, prenosi Tanjug.