SISTEM REGENERATIVNOG KOČENJA

Unaprijeđeni Citroen e-SpaceTourer: Inovativnost i domet električnog minivana

Citroen je nedavno predstavio poboljšanu verziju svog modela e-SpaceTourer, koja sada dolazi u potpuno električnoj varijanti

Citroen je nedavno predstavio poboljšanu verziju svog modela e-SpaceTourer, koja sada dolazi u potpuno električnoj varijanti. Ovaj električni minivan ističe se impresivnim dometom od do 350 kilometara, a dolazi s dvije opcije baterije – jednom većom od 75 kWh i drugom manjom od 50 kWh, koja nudi domet od 224 km.

Jedna od ključnih značajki e-SpaceTourera je trostepenski sistem regenerativnog kočenja, što doprinosi povećanju učinkovitosti energije. Uz to, vozilo je opremljeno ugrađenim punjačem od 7,4 kW, dok korisnici mogu odabrati i opcionalni trofazni punjač od 11 kW za brže punjenje.

Vizuelno, prednji kraj vozila doživio je redizajniranje prednjih svjetala, a nosač sada nudi široku paletu novih metalik nijansi koje dodatno ističu estetiku vozila.

Unutrašnjost e-SpaceTourera oduševljava s 10-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, pokretanim My Citroen Play sistemom za upravljanje infotainmentom i povezanim funkcijama.

Prostrana unutrašnjost modela nudi raznolike odjeljke za pohranu, četiri USB-C priključka te podlogu za bežično punjenje pametnih telefona. Dodatno, vozači i putnici mogu uživati u podršci za Android Auto i Apple CarPlay, što omogućuje jednostavno povezivanje s njihovim mobilnim uređajima. Osim toga, vozilo je opremljeno izvornim sistemom prepoznavanja glasa za dodatnu praktičnost tokom vožnje.

e-SpaceTourer dolazi u dvije različite dužine – M (4,98 metara) i L (5,33 metara), pružajući kupcima mogućnost odabira prema njihovim potrebama.

Također, model nudi klizna, sklopiva i uklonjiva sjedala u drugom i trećem redu, pružajući izuzetnu fleksibilnost u prilagodbi vozila različitim situacijama. Ovo je posebno korisno za porodične izlete ili profesionalni prijevoz, gdje se može prilagoditi prostoru i putnicima prema potrebama.

Jedna od naprednih funkcija ovog modela su klizna bočna vrata koja se mogu otvarati bez upotrebe ruku, a korisnici imaju opciju dodatne motorizacije ovih vrata uz dodatnu naknadu.

Ova praktična funkcija čini ulazak i izlazak iz vozila izuzetno jednostavnim i olakšava rukovanje prtljagom ili drugim teretom.

U pogledu sigurnosti i podrške vozaču, e-SpaceTourer nudi impresivnih 17 pomoćnih sistema za vožnju. Ovo uključuje niz tehnoloških inovacija koje pružaju vozačima sigurnu i bezbrižnu vožnju.

Od sistema za održavanje voznog traka do upozorenja na umor vozača, SpaceTourer kombinira udobnost, sigurnost i praktičnost kako bi osigurao optimalno iskustvo vožnje.

S obzirom na rastuću potražnju za električnim vozilima, e-SpaceTourer predstavlja odličan doprinos Citroenove strategije elektrifikacije vozila. Sa svojim impresivnim dometom, praktičnim značajkama i modernim dizajnom, ovaj električni minivan privući će pažnju potrošača koji traže održivo i inovativno prijevozno rješenje.

Citroen nastavlja svoju misiju pružanja kvalitetnih vozila koja zadovoljavaju potrebe savremenih vozača, istovremeno promičući ekološki osviještenu mobilnost.