Politika

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović danas je održao sadržajan i konstruktivan radni sastanak s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković. Na sastanku su razgovarali o aktuelnim vanjskopolitičkim pitanjima i položaju Bosne i Hercegovine u svijetu.

Član Predsjedništva BiH dr. Bećirović je tokom sastanka naglasio potrebu na još ustrajnijem i posvećenijem radu na dva strateška vanjskopolitička cilja Bosne i Hercegovine. A to su punopravno članstvo u EU i NATO-u.

Turković
Sastanak Bećirović – Turković

„Nadležni državni organi su usvojili te odluke i one se moraju poštovati. Smatram da je potrebno ubrzano raditi na preporukama Evropske komisije, a kako bi naša država u decembru ove godine dobila kandidatski status za članstvo u EU. Potrebna nam je i pojačana saradnja sa državama članicama EU i NATO-a. Kao i da Bosna i Hercegovina nastavi razvijati dobre odnose i svestrane veze sa brojnim prijateljskim državama“, rekao je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković bila je saglasna s potrebom ubrzanijeg rada na realizaciji najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine. Elaborirala je i druga vanjskopolitička pitanja od interesa za Bosnu i Hercegovinu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare