Politika

Čović: Ne želim da se bilo šta nameće. Imamo dovoljno prostora da uspostavimo vlast

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako ne priželjkuje intervenciju visokog predstavnika kada je u pitanju formiranje vlasti na federalnoj razini. Kazao je kako ima dovoljno prostora da se uspostavi vlast.

“Dovoljno je bilo nametnutih rješenja i odluka. Imamo dovoljno prostora da uspostavimo izvršnu i zakonodavnu vlast na razini Federacije na osnovu izbornih rezultata”, izjavio je Čović nakon sjednice stranačkog predsjedništva.

Prema njegovim riječima na sutrašnjoj sjednici Dom naroda Federacije BiH bit će pokrenut proces uspostave izvršne vlasti u Federaciji.

“Ja sam uvjeren da ćemo sa sutrašnjoj sjednici konstituirati Dom naroda Federacije BiH, da ćemo za predsjednika Doma naroda ponovno imati Tomislava Martinovića. Vidjet ćemo kako će kolege Srbi i Bošnjaci popuniti Dom naroda. Očekujem imenovanje kolegija i nekih komisija. Te otvaranje procedure izbora predsjednika Federacije BiH i njegovih zamjenika. Odnosno izbora delegata za Dom naroda BiH”, kazao je Čović.

Pored uspostave vlasti na višim razinama vlasti, Predsjedništvo HDZ-a BiH razmatralo je danas proces provedbe izbornih rezultata na županijskoj razini.

Čović je najavio da će HDZ BiH učestvovati u formiranju vlasti u šest kantona. Te da će od tih šest imenovanje nove vlade do kraja ovoga mjeseca biti okončano u Posavskog i Zapadnohercegovačkoj kantona.

Što se tiče imena ministara i predsjednika kantonalnih vlada, Čović je najavio da će biti osvježenja, te je dodao kako se imenima ne bavi vrh stranke već su te odluke prepuštene kantonalnoj razini.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
gate io
gate io
1 dan

I may need your help. I tried many ways but couldn't solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I'm looking forward for your reply. Thanks.