Vijesti

Čović: Neću da krijem, intenzivno razgovoram s Izetbegovićem. HDZ će imati gradonačelnika

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, rekao je večeras da će prema prvim, nezvaničnim rezultatima izbora u Mostaru, ova stranka značajno povećati broj vijećnika i da su ciljevi ispunjeni.

Zahvalio se svim Mostarcima koji su izašli na izbore.

”Zahvala svima onima koji su prepoznali kao vrlo važan dan da nakon 12 godina izađemo na izbore. Uvjeren sam da je to poruka da je došlo vrijeme da se Mostar gradi na jasnim evropskim temeljima. Osobito hvala glasačima HDZ, odboru, stožeru, nositeljima lista, duboko sam uvjeren da će dr. Kordić biti gradonačelnik Mostara. Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, sa 14 – 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova”, istakao je on i dodao:

PROČITAJTE  Članovi Predsjedništva BiH Džaferović i Dodik primili delegaciju britanskog Parlamenta

”S te strane, hvala velikoj ekipi HDZ-a, ali ne samo HDZ već i svih onih koji su okupljeni oko HNS-a iako smo možda nepromišljeno izašli sa četiri liste, ali nije plaćena prevelika cijena. To nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena. Drago mi je da mogu kazati da će HDZ imati barem 40 posto mandata u gradskom vijeću”, rekao je i najavio novi pristup u upravljanju gradom.

“Mogu reći da će naš kandidat biti gradonačelnik Mostara. Mi smo stranka koja je dobila dvostruko više mandata nego je to bilo prije 12 godina. Zaštitit ćemo poziciju hrvatskog naroda. Hvala velikoj ekipi Hrvatske demokratske zajednice i svima koji su se okupili oko Hrvatskog narodnog sabora iako smo možda nepromišljeno izašli sa četiri liste ali za neka buduća vremena to je dobra lekcija”, kazao je predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Komentirao je i izjavu Denisa Zvizdića, potpredsjednika SDA da Mostar nikada neće biti stolni grad.

PROČITAJTE  INO BiH - Rješavanje pitanja nestalih osoba ključno za budućnost naše zemlje

“Mostar i da ima pet stanovnika koji će glasovati za nas bit će stolni grad. Treba znati razumjeti šta znači stolni grad, taj se izraz često nastoji ispolitizirati. Mostar će svakako biti stolni grad svih nas zbog institucija koje imaju tu za razliku od druga dva naroda koji te institucije imaju u Sarajevu i Banjoj Luci, da ne širimo dalje tu temu”, naveo je Čović.

“Mi smo SDA imali za partnera zadnjih 12 godina, nijedna odluka se nije mogla donijeti bez njih. Slavit ću sa predstavnicima srpskog naroda koliko god mandata osvojili. Bit ćemo na raspolaganju za legitimne predstavnike Srba. Intenzivno razgovaram sa gospodinom Izetbegovićem, neću da krijem to, i sigurno ćemo na tom tragu voditi razgovore i sa drugim strankama koje su na sličnom fonu i raspoložene za saradnju”, zaključio je predsjednik HDZ-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare