Sport

Čuveni Kujtim Shala o ponašanju Piksija i igrača Srbije: Liječili su frustracije na Xhaki

Čuveni Kujtim Shala danas 58-godišnjak, tokom svoje karijere nosio je dres zagrebačkog Dinama, ali i hrvatske reprezentacije.

Rođen je u Prizrenu, na Kosovu. No, igrao je za Hrvatsku, čiji je dres nosio u historijskoj utakmici protiv Sjedinjenih Amerićkih Država prije više od tri decenije.

Kujtim Shala: Hrvatska može do finala

Sada živi u Njemačkoj, otkud prati što se zbiva na Svjetskom prvenstvu u Kataru. I uživa, prenosi Tportal.

‘Evo, samo da vam kažem, zvali su me uoči utakmice protiv Belgije s Radio Kosova i rekao sam im, ako Hrvatska prođe grupu, otići će do finala.

Toliko vjerujem u ovu reprezentaciju. Doduše, sada ću reći, neka još prođe Japan, onda je zbilja više nitko ne može zaustaviti. Pa ni Brazil”, rekao je Shala.

Fudbaler s Kosova je komentirao neugodne scene sa utakmice između Švicarske i Srbije. U prvom planu bio je Shalin sunarodnjak Granit Xhaka, čija je porodica također s Kosova.

‘Znate kako ja kažem, nogomet je igra koja se odvija na zelenom terenu. Međutim, puno prije te utakmice krenule su provokacije iz srbijanske reprezentacije. Zašto?

Srbija nije pokazala ništa

Pa Xhaka je reprezentativac Švicarske, njegova porodica tamo živi. I ne vidim razloga da ga neko provocira. Čitam da mu je Piksi Stojković psovao “mater Šip*arsku”. To je za svaku osudu, i reakciju FIFA-e.

Pa vidjeli ste nakon utakmice, sedam igrača Srbije nasrće na Xhaku. Zašto? Jer je slavio pobjedu. Srbija je bila toliko loša na ovom turniru, nije pokazala ništa. Sada je svoje frustracije iskalila na jednom igraču”, završio je Shala.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare