Muzika

Čuveni muzičar pobijedio je rak. Javio se iz bolnice

Američki muzičar i član benda Blink-182 Mark Hoppus (50), koji se borio s karcinomom u četvrtom stadiju, javio se na društvenim mrežama i otkrio nove informacije o svom zdravstvenom stanju.

Mark se pratiteljima javio iz bolnice gdje je išao na CT, a otkrio je i kakvi su mu trenutno nalazi.

“Jako sam zahvalan danas. CT snimak je čist i nemam rak. Zahvalan sam na svakom danu jer sam ovdje. Volim vas sve”, poručio je muzičar uz fotografiju iz bolnice.

Otvoreno govorio o bolesti

Mark je krajem juna prošle godine otkrio da ima rak te kako ide na kemoterapije.

“Imam rak. To je užasno i bojim se, ali sam u isto vrijeme blagoslovljen nevjerojatnim doktorima te prijateljima i porodici koji mi pomažu da se borim”, napisao je tada na društvenim mrežama.

Govorio je otvoreno i o borbi s rakom, prenosi Večernji list.

“Moja krv me pokušava ubiti”, rekao je muzičar nekoliko sedmica kasnije te dodao da je njegova dijagnoza difuzni B-krupnoćelijski limfom 4-A.

“To znači da je ušao u četiri dijela mog tijela. Ne znam kako tačno određuju njegov udio, ali ušao mi je u dovoljno dijelova tijela da je rak u četvrtoj fazi”, otkrio je Mark.

Sretna vijest

Krajem septembra prošle godine podijelio je sretnu vijest.

“Upravo sam bio kod onkologa i više nemam rak”, napisao je Hoppus na Instagramu.

“Hvala Bogu i svemiru, porodica i prijateljima i svima koji su mi poslali podršku”,napisao je muzičar na Instagramu te otkrio da borba nije završena te da mora ići na preglede svakih šest mjeseci.

Inače, Mark je u sastav Blink-182 ušao s gitaristom Tomom DeLongeom i bubnjarom Scottom Raynorom, a sastav iza sebe ima albume Cheshire Cat, Enema of the State, Neighborhoods i druge.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare