HERCEGOVAČKI DERBI

Danas pada odluka o posljednjem polufinalisti Kupa BiH

Preostalo je da se odigra još jedan susret četvrfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a igrat će ga u Velež i Široki Brijeg.

Gostujuća ekipa u današnjem susretu ima prednost iz prvog meča koji su pobijedili rezultatom 2:1, ali tu prednost moraju sačuvati žele li u polufinale.

Velež je trenutno u blagoj krizi rezultata sa pet odigranih utakmica bez pobjede, gosti u ovaj susret ulaze nakon ligaškog poraza na domaćem terenu koji im je nanijela ekipa Sloge.

Posljednji međusobni susret na stadionu Rođeni današnji rivali odigrali u okviru Kupa Bosne i Hercegovine odigrali su 2. marta 2022. godine, ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0 slavio je Velež.

Ekipa koja ostvari prolaz dalje pridružit će se Zrinjskom, Borcu i Slogi.

Posljednji četvrtfinalni meč počinje od 16:00, a sudit će ga Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

“Velež će morati napasti i krenuti po ono što nisu napravili u prvoj utakmici. Trebamo imati kvalietna rješenja, kako u obrani, tako i u napadu”, u najavi susreta govorio je trener Širokobriježana Dino Skender.

S druge strane, pomoćnik u stručnom štabu Veleža Avdo Kalajdžić istakao je:

“Čeka nas dobar protivnik, koji ima prednost iz prve utakmice. Mi imamo dobru atmosferu, dobro radimo, dobro treniramo. Moramo biti svjesni šta ova utakmica znači za nas… Fali nam malo samopuzdanja, realizacija nije baš najbolja, ali se nadam da će u ovoj utakmici stvari doći na svoje mjesto, da će nas i malo sreća poslužiti, kako bismo napravili dobar rezultat i obradovali navijače”.