Vijesti

Danas veliki protesti u Sarajevu ‘Pravda za Dženana i Davida’: Objavljen plan kretanja

U glavnom gradu BiH danas će biti održani protesti koje organizira porodica Dženana Memića, mladića stradalog 2016 godine. Protesti će se održati pod nazivom “Pravda za Dženana i Davida” jer kako su naveli organizatori ovog protesta želi se na ovaj način podsjetiti i na slučaj Davida Dragičevića iz Banje Luke 2018. godine, čije ubistvo do danas nije razriješeno.

Kako je objavljeno na stranici “Pravda za Dženana Memića”, u 11 sati, će se početi sa formiranjem kolone koja će krenuti porodične kuće Memića.

“Ul. Igmanska cesta br. 18. (Sokolović-Kolonija, Ilidža). Polazak je planiran u 11 i 30 sati. Obezbijeđen je parking i to u ulici Franje Račkog, te parking kod Zemaljskog muzeja i Mosta Suade Dilberović“, navedeno je obavještenju na ovoj Facebook stranici.

PROČITAJTE  Emotivan status o Dženanu Memiću: Pozvali su nas sa klinike gdje je boravio. U tom trenutku se srušio cijeli moj svijet

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića za Raport je jučer kazao koliko građana se očekuje na protestima.

“Teško je to procijeniti ali evo što znamo sigurno imamo 19 autobusa. U kontaktu smo sa ljudima kojima to organizuju iz svih mjesta. Uzbuđenje je veliko i velika odgovornosti. Pozivam sve na mirne i dostojanstvene proteste kao što ih je bilo svih 19 do sada. Ko ima druge namjere on neka ne dolazi, on nije naš. Moram skrneuti pažnju i zbog epidemiološke situacije. Ovo više nije borba samo moja i Davora ovo je borba svih građana”, istaknuo je Muriz Memić za naš portal, te dodao kako u BiH izgleda smo protestima se može promijeniti stanje u pravosuđu.

PROČITAJTE  Slučaj Dženan Memić: Novi pretresi u Sarajevu. Oglasili se iz MUP-a KS


Povezani postovi: