Politika

Denis Šulić otkrio zašto je odustao od ulaska u Vijeće ministara BiH

Denis Šulić aktuelni je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

On je trebao da bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i to kao kandidat SNSD-a iz reda bošnjačkog naroda.

No, rekao je da nije želio da njegova kandidatura izazove bilo kakve komplikacije. Odluka o odstupanju donesena u dogovoru sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, prenosi RTRS.

Šulić je rekao da je odstupio i zahvalio se na mogućnosti da bude jedan od članova Vijeće ministara “kada su počeli pokušaji da bude uvučen u politikanstvo”.

“Kreirana je politika unutar medijskog prostora političkog Sarajeva da SNSD kandiduje mene da bih ja tamo nešto blokirao. SNSD nikada nije blokirao nijedan razvojni projekat unutar BiH.

Mi smo se susretali sa brojnim blokadama SDA, pa su oni pomisli da bi i mi tako radili”, rekao je Šulić u Јutarnjem programu RTRS-a.

On je istakao da SNSD štiti interese Republike Srpske i ne bavi se blokadama.

“Ko god ode u Sarajevo iz SNSD-a štitit će interese Republike Srpske. To svima treba da bude jasno”, riječi su Šulića.

On je istakao da je ova stranka ušla u proces formiranja Savjeta ministara s namjerom “da odblokira projekte važne za Republiku Srpsku, a koji su blokirani politikom iz Sarajeva”.

Podsjetimo, Dodik, koji je predsjednik RS-a, ranije je za ovu poziciju predložio Šulića iz svoje stranke (SNSD). Međutim, Osmorka se usprotivila, zbog čega je predloženo da Sevlid Hurtić zauzme ovu poziciju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Richter
Richter
4 mjeseci

ti radiš šta tgi šef kaže to je sva priča

Richter
Richter
4 mjeseci

kažu ”dodikov bošnbjak” a sejdo nije kakirov ‘rvat

Richter
Richter
4 mjeseci

snošnjak hadžidodirov