Politika

Dodik: “Bošnjaci očekuju da će im međunarodna zajednica dati ‘na tacni’ ono što žele. To naravno neće dobiti!”

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD večeras je tokom posjete Doboju izjavio da se SAD otvoreno stavljaju na stranu Bošnjaka, te da to neće doprinijeti stabilizaciji države.

A koliko su oni dosljedni u toj priči o korupciji pokazuje to što se visoko pozicionirani službenik Ministartva finansija SAD sastao sa (ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom) Cikotićem, protiv kojeg je potvrđena optužnica za učešće u ogromnoj korupciji, jednoj od najvećih do sada u kojoj su učestvovali visoko pozicionirani službenici institucija BiH i entiteta”, rekao je Dodik, te dodao:

“To su koncepcije koje apsolutno ne doprinose stabilizaciji”, rekao je je Dodik i istakao da dva od tri konsitutivna naroda u BiH – Srbi i Hrvati apsolutno imaju primjedbe na stanje u BiH, svaki iz svog razloga.

Kako Dodik kaže, “Bošnjaci su još nezadovoljniji, nego zajedno Srbi i Hrvati”. “Ali oni očekuju da će im intervencionizam međunarode zajednice dati ‘na tacni’ ono što žele. To naravno neće dobiti”.

Na kraju je Dodik kazao kako je dosadašnja saradnja sa odlazećim američkim ambasadorom Ericom Nelsonom bila korisna, bez obzira na ograničenja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare