Politika

Dodik: Mi nećemo ratovati, ne pripremamo se ni za kakav rat. Formiramo pregovarački tim

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je odlučeno da u Narodnoj skupštini bude formiran pregovarački tim koji bi pozvao FBiH i druga dva naroda na razgovore o situaciji i budućnosti BiH.

Dodik je istakao da je situacija u BiH dosta složena i da ova grupacija stranaka treba da ima “valjanu procjenu” šta da čini.

“To je naš odgovor ovima iz Federacije BiH koji stalno pozivaju na rat. Prije nekoliko sati nas je Izetbegović sve zajedno nazvao pogrdnim imenom. Ako žele da spriječe situaciju koja ide ka raspadu, ona treba da izbjegava takvu vrstu jezika. Mi nećemo ratovati, ne pripremamo se ni za kakav rat. Ono što Bakir, Komšič i Džaferović pričaju jeste retorika gubitnika.

Dajte da razgovaramo o miru, Ustavu BiH, Dejtonu, bez stranaca, da se dogovorimo kako ovo da funkcioniše. Sada nam u kuloarima kažu da se raziđemo, ali na miran način, a ne ratom. RS se neće razići ratom”, rekao je Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije u RS.

On je rekao i da ako ne bude inicijativa koje RS daju priliku da se dalje razvija, mirni razlaz će biti rješenje.

“Ništa nam niko neće dati, već se sami moramo izboriti. Ne želimo ratovati, naša opcija je mir. Dajte da razgovaramo o Dejtonu, Ustavu, i to bez stranaca, i da taj dogovor poštujemo. Ne želimo nikakvo pozivanje na nasilje ili nametanje nekih problema”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare