Politika

Dodik potvrdio: Kalabuhov će se obratiti na sjednici NSRS. Drugi ambasadori neće doći

Na posebnoj sjednici NSRS koja je sazvana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, obratit će se ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da su anketirani ambasadori i da se odazvao samo ambasador Rusije.

“Mi smo akentirali ambasadore, a onda su drugi rekli da neće doći ako će biti prisutan ruski ambasador. Onda mi, da ne bi došli u priliku da im šaljemo pozive koje će oni ignorisati, nismo ih ni pozvali. Ruski ambasador je iskazao interes da dođe i mi to poštujemo, kao što bi poštovali i druge koji bi došli na sastanak”, rekao je Dodik i dodao da smatra da je prikladno da se ne zovu one koji ne žele da dođu.

On je naglasio da je po definiciji NSRS najviši zakonodavni organ i politički organ u Srpskoj. Politička pitanja vezana za geostrategiju su, ističe, u nadležnosti RS imajući u vidu da se Predsjedništvo BiH bavi pitanjima međunarodne vanjske politike.

“Nezaobilazna uloga Narodne skupštine je da raspravlja ako se potegne veto u Predsjedništvu BiH. Zato sam htio da obavijestim skupštinu sa saznanjima koje imamo vezano za aktuelni trenutak koji imamo na međunarodnom političkom planu a koji je rezultat sukoba u Ukrajini”, naglasio je Dodik.

Dodik je dodao da bi u Narodnoj skupštini trebalo da se iznesu viđenja na koji će se način kretati svijet i kako će se Srpska odnositi prema tome.

“To bi trebalo da bude interesantna rasprava i ja pozivam poslanike da budu kreativni”, zaključio je Dodik.

Sjednica NSRS je zakazana na zahtjev Dodika koji je za sjednicu predložio jednu tačku dnevnog reda – “Razmatranje informacije o međunarodnoj, političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga RS”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare