Politika

Dodikov savjetnik: Ništa nismo dogovorili s Varhelyijem. Samo smo ga obavijestili

Netačna je informacija da je sa komesarom EU, gospodinom Varhelyijem, bilo šta dogovoreno u vezi sa sjednicom Narodne skupštine RS.

Njemu je, kao i svima drugima, jasno rečeno šta je politika RS i šta su pravci u kojima će se djelovati.

To je za Srpskainfo rekao Radovan Kovačević, portparol SNSD i savjetnik člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, komentarišući informacije, a prema kojima su evropski komesar za proširenje i Milorad Dodik dogovorili održavanje posebne sjednice NSRS o ‘vraćanju nadležnosti’.

“Varhelyiju je saopćeno ono što smo i ranije govorili u javnosti, u medijima, kakvu odluku ćemo donijeti 10. decembra u Narodnoj skupštini i da će postojati period od šest mjeseci u kojem će biti pripremana zakonodavna rješenja. Potpuno je netačna formulacija da je to na bilo koji način dogovoreno sa Varhelyijem, već se radilo o tome da smo komesaru, ali i gospodinu Sattleru i svima drugima samo saopštili šta če biti koraci RS o kojima smo, ponavljam,već ranije itekako govorili u javnosti”, kaže Kovačević.

Istovremeno, on kaže da je istina da je na sastanku konstatovano da je ključni generator krize u BiH bio Valentin Inzko i njegova odluka da pokuša da nametne zakon u BiH, što je apsolutno neprihvatljivo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare