Trump čestitao Božić donald trump pored američke zastave uperen prst
Svijet

Donald Trump optužen za silovanje. Evo šta je rekao pod zakletvom

Bivši američki predsjednik Donald Trump svjedočio je pod zakletvom u vezi s optužbama za silovanje koje je protiv njega iznijela spisateljica E. Jean Carroll.

Trump je tokom svjedočenja negirao sve optužbe, javlja Reuters. Jučerašnje svjedočenje uslijedilo je sedmicu nakon što je savezni sudija odbio Trumpov zahtjev za odgodom postupka.

Carol tvrdi da je prijateljski susret s Trumpom u butiku Bergdorf Goodman 1995. ili 1996. postao nasilan kada ju je milijarder gurnuo uz zid u garderobi, otkopčao joj hlače i silovao.

Trumpova advokativca Alina Haba izjavila je nakon svjedočenja da je Trump zadovoljan jer je ponovo imao priliku dokazati istinu, prenosi Nova.rs.

“Ovaj slučaj nije ništa više od političke prevare poput mnogih drugih na dugom popisu lova na vještice protiv Donalda Trumpa”, rekla je Haba.

Donald Trump je ranije izjavio da Carroll “nije njegov tip”.

“Reći ću s velikim poštovanjem. Prvo, ona nije moj tip. Pod dva, to se nije dogodilo”, rekao je Trump u intervjuu za list Hill.

Carroll je najavila da planira tužiti Trumpa za zlostavljanje i emocionalnu patnju. Tokom izborne kampanje 2016. više od 10 žena optužilo je Trumpa za neprimjereno ponašanje ranijih godina.

On je odbacio sve te navode i rekao da te žene lažu, podsjeća britanska agencija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare