Region

Donesene nove mjere za Jadran. Šta se mijenja od ponedjeljka

Na inicijativu načelnika stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damira Gabrića danas je u Splitu održan radni sastanak s načelnicima štabova civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vickova, Šibensko-kninske, Darka Dukića, i Dubrovačko-neretvanske županije, Joška Cebala.

Glavna teme sastanka bile su trenutna epidemiološka situacija u Dalmaciji tokom turističke sezone te ujednačavanje postupaka i mjera koje su u nadležnosti županijskih štabova civilne zaštite, prenose hrvatski mediji.

Na sastanku je dogovoreno da će štabovi nakon donošenja novih mjera Nacionalnog stožera RH, a koje će se odnositi na te priobalne županije, zajednički koordinirati njihovu provedbu, piše N1.

Podsjetimo, u srijedu je voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio da se uvode nove mjere koje će se odnositi na Jadransku Hrvatsku, na dio koji je narandžasti.

“Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti kako bismo spriječili barem da se neki događaji ne pretvore u superširitelje”, rekao je.

Mjere bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak, objasnio je.

“Svi oni skupovi od 50 do 1.000 ljudi će se morati organizirati tako da njihovu organizaciju preuzmu lokalni stožeri sa županijskim stožerima”, objasnio je.

Svadbe će se dozvoliti do najviše 200, 300 ljudi, rekao je ministar. Sportska takmičenja isto će biti dostupna onima koji imaju covid-potvrdu. Bitno je vakcinisati se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu.

Nove mjere, koje vrijede od ponedjeljka, namijenjene su za Jadran – od Istre pa sve do Dubrovnika.Povezani postovi: