Vijesti

Dragan Mioković pita Sanju Vlaisavljević: “Petog januara Božićni koncert u Sarajevu, kada je koncert ilahija u Banjoj Luci?”

“U srijedu 5. januara 2022., u Narodnom pozorištu u Sarajevu, održaće se Božićni koncert, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta iz Sarajeva.

Kada je koncert ilahija i kasida u Banjaluci? Pitam za gđu Vlaisavljević, rođenu Hasanbegović”, objavio je na svom Twitter profilu Dragan Mioković.

Bila je to reakcija poznatog sarajevskog policajca, sada u penziji, na nedavnu sramotnu izjavu Vlaisavljević u prilogu RTRS-a.

“Priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo. Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva”, izjavila je Vlaisavljević u prilogu, dok joj u pozadini stoji crkva.

Inače, Vlaisavljević je savjetnica HDZ-ove ministrice Ankice Gudeljević u Vijeću ministara BiH te članica Programskog vijeća BH Radija 1.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare