Sport

Drama u Argentini. Helikopteri evakuirali Messija i saigrače, navijači skakali na autobus!

Drama u Argentini. Tri i po sata autobusima koji su prevozili nogometaše Argentine trebalo je da pređu desetak kilometara.

I došli su na pola puta, dalje nisu mogli od mase. Proslava naslova na Svjetskom prvenstvu završila se na kraju fijaskom.

Drama u Argentini: Prekinuta parada

Nogometaši na koncu nisu uspjeli doći do predsjedničke palate, gdje se trebala odvijati centralna svečanost.

“Ne dopuštaju nam da pozdravimo sve ljude koji su bili kod Obeliska, sigurnosne agencije koje su nas pratile nam ne dopuštaju da idemo naprijed.

Hijlade isprika od svih šampionskih igrača. Kakva bol” napisao je na društvenim mrežama predsjednik argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia.

Kako je šampionska povorka zaglavila nije bilo druge nego evakuirati igrače na sigurno.

Prethodno je nekolicinu iz mase, a na ulicama Buenos Airesa okupilo se između četiri i pet miliona Argentinaca, euforija ponijela u toj mjeri da su pokušali čak i uskočiti u autobus s igračima.

To je bila kap koja je prelila čašu kod organa reda.

Upravo nakon toga odlučeno je da autobusi sa svjetskim prvacima neće ni nastaviti put prema predsjedničkoj palači nego će biti evakuirani helikopterima.

Drugačije ih nisu mogli izvući iz obruča euforičnih navijača.

Policija presrela autobus

“Svjetski prvaci lete preko cijele rute u helikopteru. Postalo je nemoguće nastaviti na kopnu zbog eksplozije narodnog veselja”, objavila je na društvenim mrežama glasnogovornica argentinskog predsjedništva.

Policija je dakle, presrela autobus i izvukla igrače. Helikopterima ih je prebacila u kamp reprezentacije.

Voditelj hitne službe Aberto Crescenti je potvrdio da je do 15.30 na dočeku zabilježeno osam ozlijeđenih ljudi. U proslavi naslova na dan utakmice stradalo njih 340.

“Do sada imamo osam ozlijeđenih s prijelomima ruku i nogu zbog penjanja na semafore i razna mjesta na koja se ne bi smjeli penjati”, rekao je Crescenti.

Upozorio je ljude koji još nisu krenuli na doček da ostanu kući, prenose Sportske novosti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anessa
Anessa
3 mjeseci

Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje — Top24.pw