fudbalska legenda

Lionel Messi otkrio kada će završiti karijeru

Lionel Messi rekao je da godine neće igrati faktor u njegovoj odluci da se povuče.

Kaže da će znati kada je pravi trenutak za prekid igračku karijere, odnosno kada bude svjestan da ne može pridonositi onoliko koliko je potrebno uspjehu svoje ekipe.

Argentinski kapiten (36) nije dao naznaku kada će se penzionisati. Njegov ugovor s američkim MLS ligašem Inter Miamijem ističe u decembru 2025. godine.

"Prepoznat ću trenutak kada ne budem uživao, kad ne bnudem pomagao svojim suigračima", rekao je Messi za Big Time Podcast.

Dodaje da je veoma samokritičan.

"Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, kada igram loše…

I kada osjetim da je vrijeme za taj korak, napravit ću ga bez razmišljanja o godinama. Ako se budem osjećom dobro, uvijek ću se truditi nastaviti takmičiti, jer to je ono što volim i što znam raditi", kaže argentinski napadač.

Osmerostruki osvajač Zlatne lopte za nogometaša godine u svijetu, koji je bio kapiten Argentine na putu do trijumfa na Svjetskom prvenstvu 2022., očekuje da će predvoditi svoju reprezentaciju na Copa Americi ovog ljeta.

"Da stvari nisu išle kako jesu na turniru u Kataru, napustio bih reprezentaciju", rekao je Messi.

On je van terena zbog povede tetive te je propustio dvije prijateljske pobjede svoje reprezentacije nad El Salvadorom i Kostarikom.

Selčektor Argentine Lionel Scaloni rekao je da je Messi jedini igrač koji ima sigurno mjesto u ekipi.

"Stalno analiziram sve, ali niko nema garantirano mjesto, osim onoga ko nije mogao biti ovdje", rekao je Scaloni govoreći o Messiju nakon pobjede (3:1) protiv Kostarike u Los Angelesu u utorak.

Trener Inter Miamija Gerardo "Tata" Martino nedavno je rekao da Messi sada ima istu želju za pobjedom kao kad ga je trenirao u Barceloni.

Messi je postao najtrofejniji nogometaš svih vremena kada je osvojio svoj 44. pehar nakon što je pomogao Interu iz Miamija da podigne Liga kup 2023. u augustu.

Messi je rekao da nije odlučio šta će raditi nakon što prestane igrati nogomet.

"Istina je da o tome još nisam razmišljao. Danas pokušavam uživati u danu, u trenucima, ne razmišljajući o onome što slijedi", rekao je Leo.