Vijesti

Dramatičan porast hospitalizovanih pacijenata s covidom: Za sedam dana situacija se potpuno promijenila

Broj hospitalizovanih covid pacijenata, u bolnicama u RS, u proteklih sedam dana povećan je za čak 57 posto.

Budući da raste broj zaraženih, raste i broj pacijenata na bolničkom liječenju, a prvog pacijenta, nakon 26. juna, dobila je i bijeljinska bolnica.

“Danas je hospitalizovan prvi pacijent sa težim oblikom ove zaraze nakon više od mjesec dana pauze”, rekao je prije tri dana šef covid bolnice u Bijeljini doktor Mikajlo Lazić.

Prema podacima kojima raspolažu u ovoj bolnici, među novozaraženima na području Semberije nije bilo vakcinisanih osoba.

“Cilj vakcinacije jeste da se izbjegnu teži oblici bolesti, a ovo je posljednji trenutak da ubrzamo proces imunizacije”, poručuju ljekari.

Po posljednjim podacima, sa jučerašnjim danom u RS u bolnicama se liječe 66 kovid pacijenta, dok je ih prošli vikend bilo 42.

PROČITAJTE  Stevandić: Opozicija u RS treba da uči od Vučića, a ne da ponavljaju stavove Bakira Izetbegovića

Doktor UKC RS Saša Dragić smatra da vakcinacija treba da bude masovnija, jer se posljednjih dana povećava broj novih slučajeva zaraze.

“Ono što mi znamo i što vidimo u našoj bolnici, u našem regionu jeste to da oni koji su oboljeli i koji su trenutno hospitalizovani nisu vakcinisani”, naglasio je Dragić.

Po posljednjim podacima, prvom doze vakcine protiv novog virusa korona vakcinisano je oko 28 posto stanovništva u Republici Srpskoj.Povezani postovi: